VAUVA omistajan opas -kirja

Vauva omistajan opas: kirja vauvoista miehille

Oletko kaivannut opasta vauvoista, ohjekirjaa tai muuta vastaavaa opusta, joka olisi kirjoitettu miehisempään makuun? Tässä on sellainen! Vauva omistajan opas -kirja on suunnattu miehille. Se ei sisällä turhaa lässytystä, vaan selkokielistä, jopa teknissävytteistä selostusta vauvoista ja miten niiden kanssa selviydytään arjen askareista.

Kirjoittajat
Kirjan ovat kirjoittaneet Louis Borgenicht ja Joe Borgenicht – mutta ei tarvitse pelästyä, kirja on suomennettu. Kirjan alkuperäinen nimi on ”The Baby Owner’s Manual”. Kirjoittajat ovat lastenlääkäri ja tuore isä ja he ovat halunneet kertoa vauvoista enemmän miesten ymmärtämällä tavalla.

Kirjan aloitus kuin ohjekirjasta
Kirja alkaa kuin mikä tahansa ohjemanuaali, eli varoituksella: ”HUOMAUTUS! Ennen kuin aloitat oppaan lukemisen, tarkista huolellisesti, että malli on ehjä ja että siinä on kaikki sivuilla 16-19 kuvatut osat. Jos jokin osista puuttuu tai ei toimi, suosittelemme ottamaan heti yhteyttä vauvan valtuutettuun huoltoedustajaan.”. Tämä kirjoitus kertoo hyvin pitkälti koko kirjan tyylin kertoa asioista. Jos on lukenut ja ymmärtänyt auton ohjekirjaa, huoltokirjaa, korjausopasta, niin mahdollisuudet oppia vauvoista ja niiden hoidosta on erittäin mahdollista juuri tämän kirjan avulla!

Kenelle tämä kirja sopii?
Se on käynyt selväksi jo jutun alkuvaiheessa, että kirjan kohdelukijoina ovat miehet – ei tämä naispuolisiltakaan tietysti kielletty kirja ole. Parasta kirjassa on se, että se soveltuu miehille, jotka miettivät puoliskonsa kanssa vauvan hankintaa, miehet jotka tuntevat olevansa pallo hukassa koko vauva-asian suhteen ja jo vauva-perheellisille miehille. Kaikille löytyy kirjasta tietoa ja mukavan teknis- ja huumorisävytteiseen tyyliin kirjoitettuna.

Kuvat, kaaviot ja osaluettelot
Jos tunnet etteivät lukuhommat juuri innosta ja lukeminen on muutenkin vain unen saamiseen tarkoitettua puuhaa, tarjoaa tämä opus myös hyvät kuvat, kaaviot, yms. Jo pelkkiä kuvia katsomalla pääsee kärryille monista asioista, joista ei aihemmin ole ollut pienintä haisuakaan. Mutta varoituksen sana tähän väliin: Tämä kirja voi innostaa myös lukemaan itsensä!

Oppiiko tällä mitään?
Kyllä oppii! Kirjan sisältö on erittäin kattava ja monet pienetkin pikku seikat on otettu huomioon, jotteivat ne jäisi tuoreelta isältä unholaan. Kirja ymmärtää antaa monia vinkkejä, ohjeita ja selkeitä faktoja vauvojen hoidosta – kaikkia niitä ei välttämättä ”naisten vauvakirjoista” löydy.

Loppupuhe
Kirja on ehdottoman kannattava hankinta kaikille isukeille tai semmoisiksi aikoville! Kirjasta ei juuri moitittavaa löydy, ellei hieman ankeaa värimaailmaa sellaisena voida pitää. Kirjaa on myytävänä hyvin varustetuissa kirjakaupoissa, tavarataloissa ja esimerkiksi CDON tai Booky.fi. Hintaluokka liikkuu 10-15 € molemmin puolin.

 

Hyvää
+ kirjoitustyyli
+ kattavat kuvat ja tiedot
+ mukavan kompakti lukupaketti

Huonoa
– Vaisu värimaailma (varauksin/makuasia)

Kirjan nimi: Vauva omistajan opas
Kirjoittaja(t): Joe Borgenicht,  Louis Borgenicht
Kustantaja: Karisto
ISBN: 9789512345007
Sivumäärä: 226
Luvut: – Tervetuloa vauva!
– Kodin ja asennuksen valmistelu
– Yleinen huolenpito
– Syöttäminen: vauvan virtalähteen kuvaus
– Torkkutilan ohjelmointi
– Yleishuolto
– Kasvu ja kehitys
– Turvallisuus ja hätätoimet
– Liite
– Hakemisto
– Tietoa tekijöistä ja kuvittajista
Hintaluokka: n. 10-15 €
OSTA KIRJA, vertaa tämän hetkistä hintaa:
CDON
Booky.fi

© J. SuominenEt voi kommentoida tätä artikkelia.

Comments are closed.


Powered by WordPress