Bruder JCB 4CX -kaivurikuormaaja

Bruder JCB 4CX -kaivurikuormaaja (testi)

Tässä on lelu, joka saa monen isänkin sormet syyhyämään. Voi käydä niinkin, että isä omii koko lelun itselleen! Kyseessä on kopio JCB:n valmistamasta mallista 4CX.

Bruderin valmstama kopio JCB:n 4CX -mallista

Bruder JCB 4CX

Bruder on tunnettu leluista, jotka ovat oikeiden ajoneuvojen kopioita. Tämä kyseinen testiyksilö oli valmistettu suhteessa 1:16, joten mikään pieni lelu ei fyysisesti ole kysymyksessä. Kaivurikuormaimessa yhdistyvät monen pikkupojan ja tarvittaessa tytönkin toiveet. Siitä löytyy niin kaivuri, kuin kauhalla varustettu traktori – kaikki samassa paketissa.

Hytti sisältää paljon yksityiskohtia ja mm. liikkuvan istuimen ja ratin.

Hytti takaapäin.

Bruderin JCB 4CX on muovista valmistettu. Muovi on sen verran kovan ja ohuen oloista, ettei tätä kannata välttämättä ulkoiluttaa hiekkalaatikolla. Sisäleikkeihin on siis tyytyminen. Valmistus on tapahtunut mallikkaasti, eikä mitään ulkonäöllisiä vikoja löydy.

Bruder on kuvioinut myös renkaan oikean näköiseksi.

Yksityiskohtia riittää. Sekä edestä että takaa löytyvät työvälineet on mallinnettu tarkkaan toimivuudenkin suhteen. Eteen on lisäksi lisätty muutama leikkiä helpottava vipu etukuormaimeen. Vivuilla saa lukittua kauhan taka-asentoon, jossa se ei ota maahan kiinni. Myös etukuormaimen saa nostettua ilmaan ja lukittua sinne. Kummankin lukitus on helppo poistaa. Myös kaivurissa on erinäisiä lukituksia leikkiä helpottamassa. Muita hienoja yksityiskohtia ovat esimerkiksi kääntyvä istuin, kuvioidut renkaat, taitettava ”kaivuriosa”, pohjasta ja rungosta löytyvät osien paikat, tukijalat ja ohjaamo.

Bruder JCB 4CX etukuormaimen liikerata on esikuvaa mukaileva.

JCB 4CX kaivuriosan liikerata

Kaivettaessa alas laskettavat tukijalat on toteutettu huonosti. Ne eivät lukkiudu kunnolla, vaan painuvat ylöspäin ajoneuvon omasta painosta. Jonkinlaisen pyörien kääntyvyyden olisi vielä voinut tähän toteuttaa, jotta lelulla ”kaartelu” sujuisi luontevasti.

Tuote takaa, jossa näkyvät myös tukijalat, joiden toteutuksessa oli toivomisen varaa.

Tässä on lelu, joka ei jätä kylmäksi. Mikään ei ole täydellinen, ei tämäkään. Puutteet ovat kuitenkin pienessä osassa muuten erinomaista tuotetta. Näillä leluilla on se vaara, koska esimerkiksi Bruderin valmistama tuotevalikoima on niin valtava, joka saa aikaiseksi kaikkien mallien tahtomisen. Tämän tuotteen hinta liikkuu ostopaikasta riippuen 25 eurosta ylöspäin.

Tämän tuotteen esikuva (tarkkaa tietoa esikuvan vuosimallista jota on käytetty, ei ole)

Takuuvarma lelu niin lapselle (ei aivan pienimmille) ja miksei aikuisellekin!


BRUDER-lelut edullisesti nettikaupasta!

+ tarkka kopio
+ yksityiskohdat
+ etukuormaimen apuvivut

– löysät tukijalat
– ei kääntyviä pyöriä

Tuote: Bruder JCB 4CX
Valmistaja: Bruder (www.bruder.com)
Mallina: JCB 4CX -kaivurikuormaaja
Hinta: 25 € -> OSTA!

(C) J. SuominenEt voi kommentoida tätä artikkelia.

Comments are closed.


Powered by WordPress